Hatóanyagokról

 A Természet Erejével 

Hatóanyagokról

Valeriana
Serenzo Orange
Citromű
Magnézium, B6


 • Macskagyökér -Valeriana officinalis L. gyökér kivonata

Természetes altató, nyugtató és szorongásoldó gyógynövény.

Hatóanyagai lenyugtatják az idegrendszert, csökkenti az ingerelhetőséget, így a zavartalan pihenés, az alvás természetes módon következik be. Azok számára, akik kóros álmatlanságban, gyakori alvászavarokban szenvednek, különösen hasznos lehet, mert megfelelő mennyiségben szedve nem okoz függőséget, elhagyása nem jár elvonási tünetekkel, és nincs napközbeni tompító utóhatása. A központi és a vegetatív idegrendszert egyaránt megnyugtatja, ajánlják szorongásos állapotok kezelésére, mert csökkenti az idegességet, a félelemérzetet, a stressz tüneteit, és megnyugtatja a túlterhelt szívet.

Valeriana a ma ismert leghatásosabb nyugtató gyógynövények közé tartozik. Nyugtató hatásának köszönhetően a lelki egyensúly fenntartásához is hozzájárul és fokozza a koncentrációt.

Nincsen tompító hatása megfelelő adagolás mellett, sőt kifejezetten jó hatással van a szívre és az érrendszerre, a vérnyomásra. Növényi valerén savat tartalmazó gyökere hatékony természetes nyugtatószer, feszültségoldó, szorongásgátló hatású.

 • Serenzo Orange

Édes narancshéj kivonata a A Serenzo™ egy természetes összetevő,mely alkalmazható Stresszkezelésre, Hangulatjavításra és nyugtatószer. A Serenzo™ kivonata meghatározott citrusfajokból készül. Különféle tudományos vizsgálatok kimutatták a stresszoldó hatását.

Az organikusan termesztett édes narancsból kivont Serenzo nyugtató tulajdonságokkal is rendelkezik, amelyek elősegítik az érzelmi, mentális és fizikai jólétet a hosszan tartó stressz idején. Legalább 20% limonén koncentrációra szabványosítva a garantált hatékonyság érdekében.

A hangulatot, a megismerést, a szorongást, az érzelmeket és más pszichológiai viselkedéseket számos neurotranszmitter szabályozza. Közülük kettő különösen részt vesz a stressz szabályozásában: a dopamin (stressz aktivátor) és az adenozin (stressz szabályozó). A neuronális szinten ható Serenzo TM kivételes tulajdonságokkal rendelkezik:

 • A Serenzo TM adenozinként való azonosítása
 • A stressz szabályozás aktiválása
 • A stresszválasz receptor gátlása

Tudományos vizsgálatok és eredmények :

A Serenzo TM-et egy nyílt klinikai vizsgálatban értékelték 12 hétig . A hatékonyságot normatív pszichológiai kérdőívek  és fiziológiai marker segítségével értékelték . Az első előnyök már 6 hét után megmutatkoztak:

 • 50%-kal csökkenti a szubjektív stresszérzetet
 • A globális stressz 53%-os csökkenése normatív kérdőíven mérve

Hangulat ingadozás kezelése :

 • 2022 ben egy új, 134 fogyasztó bevonásával végzett Serenzo™ fogyasztói tanulmány a mentális terhelés jelentős javulását és az érzelmi jólét jelentős javulását mutatta ki (a DASS-pontszám változásával értékelve) az idő múlásával, de a placebo esetében nem.  

Stressz kezelése :

 • Akár 32%-kal kevesebb stressz a termék 6 hetes rendszeres használata után
 • Akár 53%-kal kevesebb stressz 12 hét után
 • Neuron szinten működik (idegsejtek)
 • Csökkenti az alfa- amiláz értékét - stresszjelző

Klinikai vizsgálat :

Egy nyílt elrendezésű klinikai vizsgálatban 40 stresszes 18-60 év közötti férfi és nő napi 500 mg Serenzo Orange kivonatot vett be 12 héten keresztül. Mindegyikük kitöltött egy sor standard kérdőívet, és nyálmintákat adott elemzésre a vizsgálat kezdetén, a hat héten belül és a 12 hét végén

 Végül a kutatók 95% -a és a tanulmány résztvevőinek 87,5% -a úgy találta, hogy a Serenzo hatékonyan segít a stressz kezelésében. A pontszámok minden kérdőíven javultak, beleértve a Hamilton szorongási skálát is, amelyet a stressz "arany standard" analitikus értékelésének tekintenek.

Kutatási forrás és további információk :

https://www-nexira-com.translate.goog/brand/serenzo/?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=hu&_x_tr_hl=hu&_x_tr_pto=sc • Citromfű-Rozmaringsav

Idegnyugtató, erősítő és vírusölő tulajdonságú gyógynövény. Kiegyensúlyozólag hat az idegrendszerre, lenyugtat, csökkenti a stressz fizikai és pszichés tüneteit, oldja a szorongást, a feszültséget.

Kezdődő depresszió, pánikbetegség, különféle alvászavarok és visszatérő fejfájás ellen a legeredményesebb. Természetes antidepresszáns hatása mellett külsőleg herpesz kezelésére és kiújulása ellen ajánlják. Leveleiben erős baktérium- és vírusölő illóolajok találhatók, melyeket főként ajakherpesz és övsöröm elleni készítményekben, vizes oldat formájában használnak.

A citromfű rozmaringsav hatóanyaga hozzájárulhat az idegrendszer megfelelő működéséhez, a nyugodt, pihentető alváshoz, a lelki egyensúlyhoz és a jó közérzethez, a feszültség és a szorongás oldásához.


Magnézium

A magnézium az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen ásványi anyag. A test összes sejtjében megtalálható, több száz enzim megfelelő működéséhez nélkülözhetetlen. Fontos a folyamatos, külső pótlása, mivel a szervezet nem képes maga előállítani. Részt vesz az idegrendszer sejtjeinek működésében, a csontok és fogak felépítésében.

Növeli az érfalak rugalmasságát, javítja a szívizom összehúzó képességét, ezzel csökken a szívritmuszavar kialakulásának valószínűsége. Normalizálja a keringést, csökkenti a szívroham és a stroke kockázatát. Fontos szerepe van a fehérje-, a zsír- és a szénhidrát-anyagcserében, szabályozza a koleszterinszintet.

Természetes nyugtatószerként tompítja a stressz káros hatásait, mérsékli a depressziót.

Csökkenti a kalciumtartalmú vesekövek, valamint az epekövek kialakulásának kockázatát, hozzájárul a fogak egészségének megőrzéséhez. Javítja a szellemi teljesítőképességet. Hiánya megnöveli a trombózis és a szívizomelhalás kockázatát, szívritmuszavarokat idézhet elő, visszavetheti a csontnövekedést. Okozhat még koncentrációzavarokat, viselkedészavarokat, étvágytalanságot, depressziót, visszatérő fejfájást, szédülést, magas vérnyomást és kalcium-oxalát kőképződést is.

A magnéziumot magnézium-citrát formában tartalmazza, amely jó hasznosulással rendelkezik.


 • B6 vitamin

A B6-vitamin egyaránt szerepet játszik az idegrendszer kiegyensúlyozott működésében, hozzájárulnak a fáradtság és kifáradás csökkentéséhez, valamint segítik a normál izomműködési és a normál pszichikai funkciók fenntartását.

B6-vitamin egy hatékony piridoxin-hidroklorid, amely számos biológiai folyamatban vesz részt a szervezetünkben. Ez a vitamin hozzájárul az immun- és az idegrendszer, valamint a psziché megfelelő működéséhez. Emellett csökkenti a fáradtságot és a kimerültséget, és támogatja a vörösvérsejtek termelődését.

A piridoxin vízben oldódó vitamin. A szervezetbe jutva a vörösvértestekben döntően piridoxál-foszfáttá, kisebb mértékben piridoxamin-foszfáttá alakul, amelyek számos anyagcsere-folyamatok faktorai.

Nélkülözhetetlen többek között a fehérje anyagcserében (transzaminálás, dekarboxiláció, dezamináció, transzulfuráció, a triptofán-nikotinsav vagy triptofán-szerotonin átalakuláshoz), a szénhidrát- és zsíranyagcserében (a glikogén-glükóz-l-foszfát átalakuláshoz, a linoleinsav-arachidonsav átalakuláshoz), az oxalát-glicin átalakuláshoz, bizonyos neurotranszmitter képzéshez (GABA- szintézis a központi idegrendszerben) .

Számos élettani folyamatban tölt be nélkülözhetetlen szerepet.

Olyan enzimek és koenzimek kiindulási anyaga, melyek elengedhetetlenek az idegrendszer egészséges működéséhez szükséges ingerület-átvivő anyagok termelődéséhez.

 Hozzájárul a szerotonin-szinttel összefüggésben álló egészségügyi problémák-depresszió, migrén, PMS, valamint egyéb idegi-, étkezés zavarokra.

                 Kapható : Naturshop.hu Webáruházban és rendelje meg országszerte patikákban és bioboltokban !

                                                                                  Megrendelem :


                                                        Valeriana Relax Day a stresszmentesebb nappalokért !

                                                        Valeriana Relax Night a nyugodtabb éjszakákért !