Stressz

Ideges vagyok?  Nem tudok aludni ? Olvasd el cikkeinket !

Stressz

A macskagyökér Európa, Ázsia és Észak-Amerika számos területén őshonos. Az ókori görögök és rómaiak már ismerték és használták a növényt, és a középkori Európában széles körben elterjedt volt az alkalmazása.

Változókor avagy a premenopauza - az utolsó menstruációt megelőző néhány év - idején a petefészkek hormontermelésének csökkenése következményeként legelőször a menstruációs ciklus változásait szokták tapasztalni a nők.

Biológiai, pszichológiai és szociális okai is lehetnek annak, amikor a rég várt nyaralás első napjain jelentkeznek valamely betegség tünetei. Az immunrendszerünk állapota és a stressz-szint változása szoros összefüggésben van egymással: a krónikus stressz gátolja a gyulladásokért felelős immunválaszt, ám amikor ez a stressz-szint megváltozik,...

A valeriána, vagy más néven macskagyökér évszázadok óta fontos eleme a népi gyógyászatnak. Sok jótékony hatást gyakorol a szervezetünkre.

Mindenki ismeri a friss narancsot, mint citrusfélét. A narancs illóolaja az általunk is jól ismert és fogyasztott narancs (citrus sinensis) héjában található, aminek a kellemes illatát a mindennapi életben is megtapasztalhatjuk, amikor felbontunk egy narancsot. Zamatos, ízes és egészséges tele vitaminnal és ásványi anyagokkal.

Magnézium hiányában az elsődleges tünetek közé tartoznak az akaratlan izom rándulások (tic-ek), azaz izomgörcsök , a lábszárgörcs , a stressz és az idegesség, illetve a szívritmuszavarok és a szapora szívverés. Fokozott fáradékonyság, idegrendszeri problémák és anyagcsere-zavarok léphetnek fel.

Az citromfű latin neve melissa officinalis, de citronellaként is utalnak rá. Nevét a citromos illatának köszönheti, amiért pedig a benne rejlő illóolaj a felelős. Az árvacsalánfélék családjába tartozik ez a Közel-Keletről származó, ázsiai eredetű, élénkzöld levelű évelő növény. Már az ókorban is előszeretettel használták, méghozzá gyógyászati...